Ervaring vakantiepark Europa-Park Duitsland

Vakantieparken Duitsland

Europa-Park is een van de grootste pretparken van Europa en is gevestigd in het Duitse Rust, in de deelstaat Baden-Württemberg. Wij bezochten Dit vakantiepark in Duitsland met 2022 met onze twee kinderen. Hier lees je onze ervarining met Europa-Park Duitsland.

Samenvatting Europa-Park Duitsland


Openingstijden: maart – begin november, met variabele openingstijden.
Gemiddelde prijs voor 3 dagen: tussen de € 209 en € 633, afhankelijk van het type accommodatie en de periode van het jaar.
Reistijd vanaf Utrecht: 480 kilometer, ongeveer 5 uur.

Onze ervaring met Europa-Park Duitsland
Wij bezochten Europa-Park voor 3 dagen in de zomer van 2022. Het was onze eerste keer in dit park en we waren zeer onder de indruk. Het park is zeer goed onderhouden en biedt een enorme verscheidenheid aan attracties voor alle leeftijden.

Een van de hoogtepunten van ons bezoek was de thematische gebieden van het park, elk met een eigen sfeer en attracties. We genoten vooral van het thematische gebied “Deutschland” vanwege de prachtige architectuur en de unieke attracties. Het gebied “Ierland” was ook een van onze favorieten vanwege de gezellige pubs en de spannende achtbaan.

Daarnaast waren er tal van attracties voor kinderen van alle leeftijden. Onze kinderen waren dol op de vele kindvriendelijke attracties, zoals de botenritjes en de draaimolens. De achtbanen waren ook een groot succes bij onze oudere kinderen.

Tijdens ons bezoek aan Europa-Park hebben we genoten van een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden. Er zijn veel verschillende soorten restaurants en cafés verspreid over het park, van traditionele Duitse eetzalen tot exotische themarestaurants. Een van onze favorieten was de “FoodLoop” in het thematische gebied “Duitsland”, waar het eten wordt geserveerd via een systeem van rijdende karretjes die door het restaurant lopen. Het was een geweldige ervaring om ons eten te zien langsrijden voordat we het konden pakken.

Daarnaast was het aanbod aan snacks en zoetigheden ook indrukwekkend, met tal van kraampjes die alles verkochten van verse wafels en pannenkoeken tot popcorn en suikerspinnen.

Vakantiepark Europa Park ervaring en review

Vakantiewoning vakantiepark Europa-Park

Tijdens een ander bezoek aan Europa-Park verbleven we in een vakantiewoning in het park. De vakantiewoning was modern en goed uitgerust met alles wat we nodig hadden voor ons verblijf, waaronder een keuken, een woonkamer en twee slaapkamers. Het was perfect voor ons gezin van vier personen en we waardeerden de extra ruimte en privacy die het ons gaf.

Wat we vooral leuk vonden aan de vakantiewoning was de locatie. Het was slechts een korte wandeling vanaf de hoofdingang van het park en we konden gemakkelijk terugkeren naar de woning om even uit te rusten of te ontspannen voordat we weer verder gingen met ons dagprogramma in het park. De vakantiewoning had ook een klein terras waar we konden zitten en genieten van het uitzicht op het park.

Camping Camp Resort

Een andere mogelijkheid is op te verblijven op de “Camp Resort” van Europa-Park, een camping die zich binnen het park bevindt. De camping is voorzien van stroomaansluitingen, een supermarkt, een restaurant en een zwembad. De locatie van de camping is op een paar minuten lopen van de hoofdingang van het park.

Waterpark Rulantica


Rulantica is het waterpark van Europa-Park. Wij hebben hier een hele dag nodig gehad om alle attracties en glijbanen te verkennen.

De kinderen vonden Rulantica te gek. Het park heeft een Scandinavisch thema en is prachtig ontworpen met veel aandacht voor detail.

Een van de hoogtepunten van Rulantica is de “Treasure Island” speelzone, een enorm indoor speelgebied met veel obstakels, klimtorens en waterstralen. Een andere highlight in Rulantica is de “Relax Bay”, een rustige zone waar bezoekers kunnen ontspannen in de warme thermale baden en jacuzzi’s. Het was een geweldige manier om even te ontspannen en tot rust te komen tussen de actie door.

Het park heeft ook verschillende eetgelegenheden, waaronder een buffetrestaurant en diverse snackbars en drankstations. Het eten is van goede kwaliteit maar wel aan de dure kant.

Conclusie Europa-Park: leukste park op 5 uur van Utrecht

We hebben ook vakantiepark Efteling en vakantiepark Phantasialand bezocht in het verleden en hoewel we van deze parken hebben genoten, vonden we Europa-Park een stap hoger. Europa-Park is groter en biedt meer variatie in attracties, zeker voor wat grotere kinderen is dit favoriet.

Over het algemeen bevelen we Europa-Park sterk aan voor gezinnen die op zoek zijn naar een spannende en onvergetelijke vakantie-ervaring. Het park biedt voor elk wat wils en we zouden zeker terugkeren.