Meivakantie: vakantiepark België populairder dan Nederland

Vakantieparken België

De meivakantie staat weer voor de deur en Nederlanders zijn druk bezig met het boeken van een vakantiewoning. Uit recente data van Belvilla by OYO blijkt dat België dit jaar de populairste bestemming is, gevolgd door Nederland, Duitsland en Frankrijk.

De trend die de afgelopen jaren is ontstaan door de Covid-restricties houdt aan. Nederlanders blijven het liefst dicht bij huis en boeken vakantie in omliggende landen. België heeft Nederland dit jaar ingehaald als favoriete bestemming voor de meivakantie. Vakantie in eigen land blijft echter ook populair.

Het is opvallend dat het gemiddelde boekingsvenster bij de consument dit jaar korter is dan vorig jaar. Boekingen worden een week later gemaakt dan vorig jaar. Dit kan mogelijk te maken hebben met de onzekerheid rondom de Covid-situatie en de reisrestricties die hiermee gepaard gaan.

Als we kijken naar de populairste regio’s in Nederland, zien we dat Noord-Holland dit jaar met 22% van de boekingen erg populair is. Zeeland is gestegen van de derde naar de tweede plaats met 15% van de boekingen. Limburg is uit de top 3 verdwenen en is vervangen door Overijssel, deze provincie staat nu op de derde plaats met 10% van de boekingen.

Hoewel een vakantie in Nederland dit jaar niet meer de meest populaire bestemming is om een vakantiepark voor de meivakantie te boeken, blijft ons land wel een populaire keuze onder Nederlanders. Dit komt vooral doordat Nederlanders het liefst niet al te ver weg op vakantie gaan. België heeft ons land ingehaald als favoriete bestemming, maar vakantie in eigen land blijft nog steeds populair. Of je nu kiest voor een vakantiewoning in Nederland of in een omliggend land, het belangrijkste is dat je een fijne vakantie hebt en kunt genieten van de rust en de natuur om je heen.