Vakantie bij Center Parcs Eemhof – mijn ervaringen

Vakantieparken Nederland

We hebben net een midweek vakantie doorgebracht bij Center Parcs de Eemhof en het was een geweldige ervaring! We verbleven in een fijn huisje voor 6 personen en werden hartelijk ontvangen bij aankomst. Het huisje was recent gerenoveerd en schoon, wat zorgde voor een comfortabel verblijf. Vooral de jacuzzi in ons VIP huisje was een echte aanrader. In dit artikel kan je mijn ervaring lezen.

Accommodatie in dit vakantiepark

Allereerst waren we zeer tevreden met ons verblijf in het fijne huisje voor 6 personen. Bij aankomst in het vakantiepark werden we hartelijk ontvangen en kregen we een uitgebreide uitleg over het huisje en het park. Het huisje was recent gerenoveerd en zag er daardoor nog als nieuw uit. Alles was schoon en fris en dat gaf een prettig gevoel. Vooral de jacuzzi in ons VIP huisje was een echte aanrader. Een echte meerwaarde die zorgde voor extra ontspanning en luxe.

Zwembad in het vakantiepark

Het hoogtepunt van ons verblijf was toch wel de Aqua Mundo, het tropische zwembad van het park. Niet voor niets is deze verkozen tot het mooiste subtropische zwembad van Center Parcs. Het was een enorm paradijs voor onze kinderen van 13, 11 en 7 jaar oud. Er waren talloze glijbanen, een wildwaterbaan, een golfslagbad en verschillende speeltoestellen in het water. Onze kinderen hebben zich hier urenlang vermaakt en vonden het een van de leukste zwembaden die ze ooit bezocht hebben. Wel was het erg druk in het zwembad, waardoor we soms lang moesten wachten om een attractie te kunnen gebruiken. Dit was voor mij persoonlijk een nadeel (en een reden om volgende keer een kleinschalig vakantiepark te overwegen), maar voor de kinderen deed het niets af aan het plezier.

Kindvriendelijk vakantiepark

Naast het zwembad waren er ook verschillende andere activiteiten op het park waar onze kinderen van genoten hebben. Zo was er een grote speeltuin met allerlei klim- en klautertoestellen waar vooral onze jongste zoon helemaal in zijn element was. Ook de kinderboerderij was een hit bij onze dochter. Ze vond het geweldig om de dieren te voeren en te aaien en het was leuk om te zien hoe ze steeds meer vertrouwen kreeg in de dieren.

Minpunt: prijzen in de supermarkt en horeca

Een minpuntje van het park vonden wij de prijzen in de supermarkt en horeca. Deze waren namelijk vrij hoog, waardoor we besloten om vooraf boodschappen te doen in een supermarkt. Dit scheelde flink in ons vakantiebudget en gaf ons ook meer vrijheid om zelf te bepalen wat we wilden eten. Wel moet gezegd worden dat het aanbod in de supermarkt en horeca wel van goede kwaliteit was.

Omgeving van het vakantiepark

Naast de activiteiten op het park zelf, is er ook in de omgeving genoeg te doen. Zo hebben wij een dagje doorgebracht in het nabijgelegen Harderwijk, waar we heerlijk hebben gewinkeld en gegeten. Ook hebben we een mooie fietstocht gemaakt in de omgeving van het park. Het is zeker de moeite waard om de omgeving te verkennen en zo nog meer uit je vakantie te halen.

Conclusie midweek Center Parcs de Eemhof

Al met al hebben wij een fantastische midweek gehad bij Center Parcs de Eemhof. Het park is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen en biedt talloze activiteiten en faciliteiten. Het enige nadeel vonden wij de drukte in het zwembad en de hoge prijzen in de supermarkt en horeca.